Drum sigur - ABCdar rutier

Lansat în 2015, modulul Drum sigur – ABCdar rutier ajută elevii din ciclul primar să înțeleagă regulile de circulație și modul în care pot preveni accidentele rutiere. Proiectul este finanţat de Holcim România și se desfășoară în cadrul programului JA de „Dezvoltare a abilităților pentru viață”, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Modulul este dezvoltat pe baza Programei pentru prevenirea riscului rutier și are ca scop formarea unui comportament preventiv, prin activități practice şi jocuri interactive de circulaţie rutieră.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

  • Modulul Drum sigur – ABCdar rutier presupune activități la clasă, desfășurate sub forma unei discipline opționale sau extracuriculare, având la bază un kit de materiale educaționale (ghid pentru profesor, manual pentru elev, DVD cu animații pe teme rutiere, fișe auxiliare, evaluare inițială și finală).
  • Sub îndrumarea învățătorilor, a polițiștilor rutieri, dar și a consultanților voluntari Holcim România, elevii descoperă ce înseamnă deplasarea sigură pe drumurile publice, sunt stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și experimentează diferite situații inspirate din viața de zi cu zi.

„Pe parcursul programului, am descoperit că elevii mei au foarte puține cunoștințe de educație rutieră și nu conștientizează riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație. Mă bucur că am ales să derulez acest program, pentru că le oferă elevilor mei acces la cunoștințe și aptitudini pentru o viață sigură.“ – Alina Comșa, profesor pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Andrei Șaguna, Turda

În 2017-2018, modulul este urmat de elevi din 15 localități din județele Argeș, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Ilfov, Neamț și Timiș.

Proiect susținut de

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie