Enterprise Challenge Summer School

Program susținut de Citi

Enterprise Challenge Summer School

Enterprise Challenge Summer School este un laborator de proiecte dezvoltat de Junior Achievement, cu susținerea Citi, ce a debutat în anul 2020 și implică elevi și studenți din România.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de Educație antreprenorială, Enterprise Challenge Summer School urmărește implicarea tinerilor în lumea inovației în afaceri, combinând gândirea antreprenorială, cu economia, știința și tehnologia.

Astfel, elevii și studenții își dezvoltă abilitățile de comunicare, muncă în echipă, creativitate, cercetare etc., dar și o mai bună înțelegere a modului în care tehnologia și modul de gândire inovator, comportamentul responsabil față de resurse, înțelegerea în ansamblu a unei situații și modul economic de abordare a problemelor, pot contribui la bunăstarea unei comunități.

Enterprise Challenge Summer School a fost conceput pentru a oferi tinerilor o experiență practică cu scopul de a pune în valoare aspectele teoretice acumulate în cadrul învățământului formal. Este o experiență intensă pentru participanți deoarece, cu resursele pe care le au la dispoziție, lucrând online, cu colegi noi de echipă, aceștia trebuie să folosească eficient creativitatea și punctele forte ale fiecărui coechipier, pentru generarea soluțiilor menite să rezolve problema pusă în discuție.


TEMA DE LUCRU

Elevii participanți rezolvă o problemă pe care o vor afla doar la începerea perioadei de lucru, iar sarcina lor este de a propune idei creative care să ofere o soluție viabilă.

Adevărata provocare constă în a veni cu o propunere fezabilă, care să convingă juriul prin:

  • originalitate;
  • măsura în care răspunde unei nevoi reale din piață;
  • fezabilitate tehnică;
  • viabilitate financiară.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie