Eu și viitorul meu!

Proiect susținut de
Tara lui Andrei OMV Petrom

Eu și viitorul meu!

OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul urmărește să faciliteze, în anul școlar 2019-2020, accesul a 10.000 de elevi din clasele VII-X din școli și licee selectate din 13 județe, prin tehnologie digitală, la conținuturi educaționale moderne și interactive, pentru dezvoltarea abilităților de viață, a unei atitudini și abordări antreprenoriale, cu scopul de orientare profesională și identificare a unor oportunități de tranziție de la școală la viața activă.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Eu și viitorul meu! include următoarele componente:

  • activități de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională și accesul profesorilor și elevilor la module digitalizate JA pentru dezvoltarea abilităților de viață.
  • dotarea celor mai active școli, care au accesat platforma Hybrid Learning (blended learning) și resursele de învățare din program, cu echipamente pentru învățarea online. Consultați aici lista școlilor care vor fi premiate prin proiect

Activitățile educaționale se vor derula în școli, sub îndrumarea profesorilor, după un training și utilizând kit-ul educațional gratuit (ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice, resurse digitale).

Cele trei module JA – „Este afacerea mea!” „Eu și resursele mele!” și „Este profesia mea!” – îi ajută pe elevi să îşi consolideze cunoştințele şi să îşi exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale şi profesionale, prin crearea unor contexte educaționale în care ei fac proiecții asupra viitorului.

Platforma Hybrid Learning (blended learning) permite profesorilor să monitorizeze progresul elevilor în timp real și să verifice rezultatele la teste și activitățile lucrate de elevi. Accesul pe platformă se face pe baza unor coduri unice de utilizator și a unui link de conectare. Elevii interacționează cu diferite tipuri de resurse - narative, conținut multimedia, întrebări deschise, exerciții interactive, fiind încurajate comunicarea, dezbaterea și dezvoltarea ideilor și a opiniilor despre conținutul învățat, apropiind astfel școala de viața reală.

Proiectul Eu și viitorul meu! a însemnat pentru mine și elevii mei o nouă provocare, aducând conținuturi și metode noi, interactive, spre explorare într-o manieră stimulativă. Platforma vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale copiilor, ale căror abilități digitale trebuie exersate, îmbunătățite și completate cu atitudini antreprenoriale. Activitățile lucrate de elevi dezvoltă competențe și aptitudini personale, de comunicare și sociale. Posibilitatea de lucru individual și în echipă, la școală sau acasă reprezintă un beneficiu adus elevilor care își doresc o abordare în ritm propriu a materialelor. Ne bucurăm împreună de o nouă eră a învățării!” – profesor Colegiul Național Spiru Haret, Tecuci

Din perspectiva unui elev aflat în primul an de liceu, propriul viitor este văzut precum un subiect misterios. Însă perspectiva se schimbă radical atunci când primești ajutorul necesar. Atât sfaturile familiei, prietenilor, cât și ale profesorilor sunt neprețuite, iar această platformă educațională nu a făcut decât să îmi consolideze deciziile deja luate și să îmi deschidă în fața ochilor noi oportunități, șanse, idei. Lucruri pe care nu le luam în serios acum mi se par importante, detalii cărora nu le dădeam atenție acum sunt esențiale și pe parcurs am învățat lucruri noi foarte interesante. După fiecare click mi se prezentau alte opinii, mi se evaluau competențele personale, mi se verificau cunoștințele, mi se clarificau întrebări pe care le aveam. Sunt foarte încântată că am luat parte la acest proiect.” – elevă Liceul Teoretic Traian Constanța

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie