Eu și viitorul meu!

Proiect susținut de
Tara lui Andrei OMV Petrom

Eu și viitorul meu!

OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul urmărește să faciliteze, în anul școlar 2019-2020, accesul a 10.000 de elevi din clasele VII-X din școli și licee selectate din 13 județe, prin tehnologie digitală, la conținuturi educaționale moderne și interactive, pentru dezvoltarea abilităților de viață, a unei atitudini și abordări antreprenoriale, cu scopul de orientare profesională și identificare a unor oportunități de tranziție de la școală la viața activă.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Eu și viitorul meu! include următoarele componente:

  • activități de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională și accesul profesorilor și elevilor la module digitalizate JA pentru dezvoltarea abilităților de viață.
  • dotarea celor mai active 10 școli, care au accesat platforma Hybrid Learning (blended learning) și resursele de învățare din program, cu tehnologie smart classroom.

Activitățile educaționale se vor derula în școli, sub îndrumarea profesorilor, după un training și utilizând kit-ul educațional gratuit (ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice, resurse digitale).

Cele trei module JA – „Este afacerea mea!” „Eu și resursele mele!” și „Este profesia mea!” – îi ajută pe elevi să îşi consolideze cunoştințele şi să îşi exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale şi profesionale, prin crearea unor contexte educaționale în care ei fac proiecții asupra viitorului.

Platforma Hybrid Learning (blended learning) permite profesorilor să monitorizeze progresul elevilor în timp real și să verifice rezultatele la teste și activitățile lucrate de elevi. Accesul pe platformă se face pe baza unor coduri unice de utilizator și a unui link de conectare. Elevii interacționează cu diferite tipuri de resurse - narative, conținut multimedia, întrebări deschise, exerciții interactive, fiind încurajate comunicarea, dezbaterea și dezvoltarea ideilor și a opiniilor despre conținutul învățat, apropiind astfel școala de viața reală.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie