Gamecelerator

Proiect susținut de:

Gamecelerator

Gamecelerator este un proiect susținut de Ubisoft și implementat de Junior Achievement România, prin care elevii de liceu din București află mai multe despre ce înseamnă să fii un bun profesionist IT în industria jocurilor video.

Ajuns la a patra ediție, proiectul are ca obiectiv pregătirea elevilor pentru o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea competențelor tehnice și a celor antreprenoriale, în contexte learning by doing.

Lucrând cu ajutorul consultanților voluntari Ubisoft Romania, elevii înțeleg mai bine ce înseamnă o carieră în industria jocurilor video.

Proiectul cuprinde următoarele activități:

  • Întâlnirile Gamecelerator: elevii se întâlnesc cu angajați Ubisoft din producția de jocuri și primesc informații despre domeniul IT și competiția organizată de Junior Achievement și Ubisoft.
  • Workshop de lansare: echipele selectate pe baza formularului de înscriere participă la workshopul de Game Design și antreprenoriat pentru a începe dezvoltarea jocului propus în formular.
  • Demo day intermediar: prezentarea jocurilor și selecția celor mai bune 10 echipe care intră în finala competiției.
  • Dezvoltarea jocului în echipă: echipele care au propus un joc îl transformă într-un produs vandabil, cu sprijinul consultanților voluntari Ubisoft și Junior Achievement.
  • Finala – Demo day: echipele își prezintă jocurile și strategia de business în fața juriului, care desemnează echipa câștigătoare a competiției.

„Gamecelerator a fost unul dintre cele mai distractive proiecte la care am participat. Am avut multe de învățat atât de la mentorul nostru, cât și de la cei din juriu și de la concurenți. Mi-am îmbunătățit, cu siguranță, capacitatea de a lucra în echipă, precum și abilitatea de rezolvare a problemelor neprevăzute în cel mai scurt timp posibil și adaptare la noi schimbări. Am apreciat faptul că am avut șansa de a învăța jucându-ne“ – Elev din echipa câștigătoare.

Site-ul competiției: gamecelerator.jaromania.org

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie