Greenovation Challenge

Greenovation Challenge

Greenovation Challenge - proiect bilateral de educație ecologică România-Norvegia care a implicat, în perioada 2014-2016, peste 950 de elevi și 50 de profesori de liceu din zonele montane.

Pe parcursul a doi ani, elevii au propus proiecte de dezvoltare sustenabilă, vor crea campanii de comunicare și au mobilizat membrii comunității pentru a convinge autoritățile locale să sprijine sau să pună în aplicare ideile lor.

Proiectele au vizat principalele probleme de mediu cu care se confruntă comunitățile din zone montane, precum consumul nesustenabil, exodul populației, lipsa locurilor de muncă, corelată cu activități ilicite, dăunătoare mediului. 

Elevii au avut ocazia să participe la schimburi de experiență cu colegii lor norvegieni și au aflat cum sunt gestionate problemele de mediu în țările scandinave. Tinerii  au luat parte la activități educaționale privind managementul inteligent și sustenabil al resurselor, au învățat cum se pot implica în comunitate și cum pot dobândi cunoștințe și abilități pentru o viitoare carieră în domeniul protecției mediului.

Greenovation Challenge a fost implementat în comunitățile montane din România și Norvegia și a avut ca obiectiv îmbunătățirea calității mediului prin formarea unui comportament responsabil în rândul elevilor de liceu și orientarea acestora către cariere în domeniul dezvoltării durabile.

Proiectul "Greenovation Challengedezvoltarea competențelor tinerilor pentru inovare în dezvoltarea durabilă” a fost finanțat prin granturile SEE (Spațiul Economic European) 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Parteneri: Asociația Romontana și organizația Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane (UESoF).

Websitewww.greenovationchallenge.jaromania.org 

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie