iTech Skills and Challenge

iTech Skills and Challenge

Proiectul pilot iTech Skills and Challenge, susținut de Honeywell și lansat în februarie 2018, se derulează în peste 10 școli din București prin intermediul modulului educaţional #scriemCOD, dezvoltat ca parte a programului JA - Comunicăm cu tehnologia. Peste 1000 de elevi de gimnaziu participă în acest an la activități şi experienţe de tip learning by doing concepute astfel încât să contribuie la dezvoltarea și perfecționarea cunoștințelor și competențelor STEM.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Programul urmărește dezvoltarea abilităților digitale și stimularea gândirii logice a elevilor de gimnaziu, folosind un mediu de programare vizual, dezvoltat special pentru ei.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Materialele proiectului sunt realizate într-o formă simplă și creativă, pentru a atrage și a sprijini profesorii și elevii în realizarea de ore de programare într-un cadru organizat și productiv.
Activitățile educaționale (Avatar cu chip și nume, Mișcare și figuri animate, Fac o schiță, Jucăm ping-pong) se derulează sub îndrumarea cadrelor didactice, iar componenta learning by doing este susținută și prin participarea la clasă a consultanților voluntari Honeywell România. Aceștia le împărtășesc elevilor din experiența lor profesională pentru a-i ajuta să își formeze abilitățile și competențele necesare unei cariere de succes.

Elevii își dezvoltă și își exersează atât abilitățile de rezolvare a problemelor, lucrul în echipă și comunicare, cât și perseverența și gândirea critică, evaluându-și propriile interese și elaborând planuri privind dezvoltarea personală.

În perioada aprilie - mai, se va derula Tech Challenge Day, o competiţie-eveniment prin care minimum 100 de elevi de gimnaziu lucrează în echipe pentru a găsi soluţii tehnologice care să rezolve o problemă existentă.Proiect susținut de Honeywell Romania

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie