IT's My Future

IT's My Future

IT’S MY FUTURE este un proiect Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană, care se derulează pe o perioadă de 3 ani, în intervalul 01.10.2015 – 31.07.2018, fiind parte introductivă – în format digital – a programului educaţional Junior Achievement Este afacerea mea!


SCOPUL PROIECTULUI

Scopul proiectului constă în oferirea unor experiențe educaționale de antreprenoriat elevilor de gimnaziu, prin intermediul unui nou program „blending learning”.


OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

  • Elaborarea unui pachet digital de educație antreprenorială pentru clasele gimnaziale, bazat pe modele existente de bună practică;
  • Crearea unui modul inovativ de blended learning, care îmbină învățarea la clasă și învătarea online cu elemente din mediul virtual și cu sesiuni de mentorat din partea mediului de afaceri (activitatea suplimentară Meet an Entrepreneur/Întâlnirea cu un antreprenor*);
  • Evaluarea bazată pe competențe a impactului educației antreprenoriale asupra rezultatelor învățării elevilor implicați în proiect;
  • Trainguri online și față-în-față pentru profesori și voluntari;
  • Crearea de oportunități pentru networking și colaborare, prin intermediul educației antreprenoriale și prin utilizarea acelorași metode și instrumente.

COMPETENŢE DEZVOLTATE

Peste 5000 de elevii vor avea oportunitatea să învețe despre antreprenori și antreprenoriat, dezvoltându-competențe precum lucrul în echipă, elaborarea proiectelor, analiza datelor, spiritul de inițiativă, asumarea responsabilităților, identificarea de soluții la provocarile apărute, precum și alte competențe antreprenoriale.


Modulul de e-learning, dezvoltat în cadrul proiectului, va fi implementat în școli începând cu anul școlar 2017-2018, cu ajutorul organizațiilor partenere implicate: UF Suedia, JA Europa, JA Estonia, JA România, JA Bulgaria, JA Spania, JA Finlanda, SEN/JA Grecia, Future First.

* Activitatea Meet an Entrepreneur are ca scop derularea unei vizite de studiu/unei întâlniri cu un antreprenor, prin care tinerii să ia contact cu piaţa muncii, să descopere ce presupune „meseria” de antreprenor şi să îşi identifice propriile abilităţi antreprenoriale.

Website modul e-learning: http://imf.jaromania.org.


Proiect finanțat de


Parteneri:


Distribuiti:

articole din aceeasi categorie