JA Inspire™

JA Inspire™

Platforma LMS JA Inspire™ este un portal integrat care facilitează învățarea de tip blended learning, permitând elevilor, profesorilor și voluntarilor să acceseze cu ușurință curriculumul Junior Achievement (JA) folosind un dispozitiv electronic și o conexiune la internet. Din 2014, platforma a început să fie utilizată de JA SUA, iar din 2017, alte organizații JA pilotează implementarea platformei LMS, printre care România, Bulgaria, Marea Britanie, Canada și țări din America de Sud.

JA Inspire™ utilizează atât o platformă LMS CrossKnowledge, cât și conținut CrossKnowledge, pe lângă curriculumul JA. Astfel, elevii și formatorii au acces la o gamă variată de resurse educaționale, pe care le pot accesa atât în format electronic, cât și în format clasic. Cele mai multe resurse educaționale sunt construite pentru a fi compatibile cu dispozitivele mobile. Cu toate acestea, profesorii și voluntarii pot alege să utilizeze fișe de lucru și să proiecteze doar anumite informații. În acest fel, platforma contribuie la dezvoltarea unor experiențe blended learning indiferent de resursele electronice disponibile la clasă.


OBIECTIVUL PLATFORMEI

  • Facilitează învățarea blended, ajutând tinerii să parcurgă ușor și să rețină pe termen lung informațiile din cadrul programelor JA de educație antreprenorială, financiară, orientare profesională și STEM pentru a-i pregăti pentru piața muncii după absolvire.
  • Oferă profesorilor și consultanților voluntari instrumente moderne pentru a accesa programele și proiectele JA, pentru a transmite conținuturi educaționale tinerilor și pentru a monitoriza ușor progresul acestora.


DESPRE PILOT

  • Platforma LMS JA Inspire™ poate fi accesată de profesorii Junior Achievement din România care au ales să facă parte din pilot.
  • Elevii, studenții și profesorii tinerilor înscriși în programul JA Compania Anului™ sunt înregistrați pe platforma CrossKnowledge și își dezvoltă planurile de afaceri utilizând resursele de pe platformă.
  • Pilotul se derulează în perioada ianuarie-octombrie 2017. În cadrul acestuia, o serie de conținuturi vor fi adaptate local și vor putea fi accesate de elevii, studenții și profesorii care implementează programele JA România.

Proiect susținut de și

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie