Life & Work Skills - profesioniști voluntari în orientarea în carieră a tinerilor

Proiect susținut de   

Life & Work Skills - profesioniști voluntari în orientarea în carieră a tinerilor

Life & Work Skills – profesioniști voluntari în orientarea în carieră a tinerilor, un proiect pilot de educație pentru orientare profesională a liceenilor, este derulat, începând cu anul școlar 2020-2021, de Junior Achievement România în colaborare cu McKinsey & Company.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul are ca obiectiv conturarea unei perspective mai clare a liceenilor privind opțiunile de carieră și etapele necesare dobândirii succesului profesional.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Concepute pentru a veni în sprijinul tinerilor și pentru a facilita interacțiunea acestora cu o piață a muncii în continuă schimbare, activitățile din cadrul proiectului, care se vor desfășura cu sprijinul consultaților voluntari McKinsey & Company în format online, vizează:

  • activități educaționale de tip learning by doing și project-based din cadrul modulelor JA de orientare profesională și dezvoltarea abilităților pentru viață (bazate pe dialog, exemple, studii de caz, dezbatere, jocuri de rol, aplicații practice);
  • o serie de webinarii pe teme de dezvoltare personală și orientare în carieră, în care specialiștii din cadrul companiei împărtășesc elevilor din experiența profesională și personală pentru a-i ajuta în alegerea unei profesii.

Toate aceste activități au rolul de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor.

Prin participarea la proiect, elevii au acces gratuit la informații și contexte educaționale si economice actuale, ce contribuie la formarea lor ca viitori adulți și angajati.


Despre McKinsey România
McKinsey & Company este o organizatie bazată pe valori. Ne propunem să generăm o schimbare pozitivă și de durată în România și, ca atare, contribuim în comunitățile din care facem parte, pe mai multe planuri. Unul dintre modurile prin care ne dorim să facem acest lucru este acela prin care colaborăm cu organizațiile locale, pentru a aduce un plus de valoare în dezvoltarea și consolidarea competențelor în educația de la noi din țară, fructificând potențialul semnificativ deja existent. Prin acțiunile noastre, lansăm, de asemenea, un mesaj colectiv către comunitate, a cărei energie și susținere este atât de necesară astăzi în România.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie