Managementul forestier

Proiect susținut de   

Managementul forestier

Proiectul Managementul forestier reprezintă un demers educațional prin care se oferă elevilor informații și concepte privind aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, susținerea principiului fundamental al conservării și dezvoltării fondului forestier și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silviculturii.

Proiectul conține trei module educaționale care se derulează cu susținerea cadrelor didactice și a consultanților voluntari la clasă/online. Proiectul este recomandat elevilor și profesorilor din învățământul vocațional și tehnologic, învățământul profesional și învățământul postliceal, domeniul silvicultură.


OBIECTIV

Parte a disciplinei JA de Educație pentru orientare profesională și a programului internațional JA Succesul profesional, proiectul Managementul forestier are ca obiectiv familiarizarea elevilor cu aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, necesitatea protejării și conservării fondului forestier, precum și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silvic.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

  • Proiectul Managementul forestier cuprinde noțiuni teoretice dezvoltate în cadrul a trei studii de caz/module cu informații specifice privind aplicarea managementul forestier responsabil, certificarea forestieră, activități sustenabile în păduri din ariile protejate și aportul tehnologiilor în managementul forestier modern.
  • Acesta se desfășoară în format hibrid (la clasă și online) pe baza kitului cu materiale educaționale în format digital (Fișă profesor/consultant voluntar, Fișă elev).
  • Componentele learning by doing și project based, ce caracterizează conținuturile din cadrul proiectului, sunt susținute prin participarea la clasă a consultanților voluntari Ingka Investments Romania, care explică elevilor importanța și modul în care se aplică managementul forestier responsabil, prin exemple inspirate din experiența lor profesională.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie