Mynnova - platforma internațională de mentorat pentru tinerii inovatori sociali

Proiect finanțat de


Mynnova - platforma internațională de mentorat pentru tinerii inovatori sociali

MYNNOVA este un proiect european de promovare a educației antreprenoriale și a antreprenoriatului social în rândul tinerilor.

Junior Achievement România coordonează, cu începere din decembrie 2016, un consorțiu format din 5 organizații europene, care implementează proiectul MYNNOVA. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o platformă online care se va concentra pe oferirea de suport și activități de mentorat tinerilor antreprenori, motivați să dezvolte afaceri sau întreprinderi sociale.

Scopul proiectului este ca tinerii antreprenori, cu ajutorul platformei, să contribuie la dezvoltarea societății prin promovarea inovării sociale și prin abordarea unor domenii cu impact social: lupta împotriva sărăciei și a excluderii sociale, mobilizarea pentru reducerea șomajului sau a încălzirii globale etc.


OBIECTIVELE MYNNOVA

 • Proiectarea și dezvoltarea unei platforme de mentorat online în domeniul antreprenoriatului;
 • Organizarea de traininguri pentru pregătirea tinerilor pentru pilotarea platformei;
 • Pilotarea platformei online cu implicarea unui grup de tineri inovatori sociali;
 • Organizarea de traininguri de mentorat online pentru tineri antreprenori;
 • Promovarea platformei online printre tineri, organizații, comunități etc. în cele 5 țări partenere, precum și pe plan european;
 • Crearea și promovarea către stakeholderi a unui ghid de politici publice privind dezvoltarea și consolidarea conceptului de inovare socială.

Consorțiul MYNNOVA este format din:

Durata proiectului: 22 luni (1 decembrie 2016 - 30 septembrie 2018).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+.

În luna martie 2017 a fost creată pagina Facebook a viitoarei platforme MYNNOVA – EUROMENTOR Community.


În ianuarie 2018, consorțiul MYNNOVA a lansat euromentor.eu, o platformă digitală de mentorat multilingvă, un teritoriu online accesibil, unde tinerii inovatori din cele cinci țări pot învăța, pot fi consiliați, pot participa la dezbateri și pot colabora pentru aplicarea antreprenoriatului social și abordarea unei game largi de provocări transnaționale presante din Europa - cum ar fi combaterea sărăciei, excluziunii sociale și a șomajului, schimbările climatice șamd.

Site-ul euromentor.eu și platforma de e-learning euromentor.eu/edu facilitează colaborarea și ajutorul mutual, oferindu-le tinerilor inovatori sociali o oportunitate flexibilă, prietenoasă, prin care aceștia pot beneficia de consiliere și mentorat de calitate oferite de persoane calificate în munca cu tinerii și chiar de tineri antreprenori, mentori la rândul lor.

În luna iulie 2018, consorțiul MYNNOVA a lansat Policy guidelines, document care, însoțit de anexele Gap Analysis și Competences Framework, integrează bunele practici rezultate în urma implementării proiectului în contextul ansamblului de problematici referitoare la inovare și antreprenoriat social în cele 5 țări partenere, precum și în Europa.

Versiunea în limba română a documentului este disponibilă AICI.

Concluziile și recomandările proiectului Erasmus+ MYNNOVA - Platformă de mentorat pentru tinerii inovatori sociali, subliniază necesitatea:

 • intensificării promovării și îmbunătățirii politicilor publice de sprijinire a inovației și antreprenoriatului social;
 • sporirii capacității de implementare a programelor educaționale, de formare și asistență în domeniu și facilitării accesului tinerilor la acestea și susținerea lor permanentă;
 • facilitării conexiunii dintre mentorii din diferite domenii și tinerii care urmează să își deschidă o afacere sau să înceapă o carieră;
 • consolidării și dezvoltării sectorului întreprinderilor familiale, în vederea implicării următoarelor generații în viața comunităților din care fac parte;
 • extinderii schimburilor de experiență internaționale în domeniul antreprenoriatului și al inovației sociale.


Distribuiti:

articole din aceeasi categorie