Proiect finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implementat de:

NEETs in Entrepreneurship

Proiectul NEETs in Entrepreneurship va fi derulat pe parcursul a 3 ani (perioada 01.10.2018 – 30.09.2021), în 4 țări europene (România, Bulgaria, Italia, și Spania) de organizații Junior Achievement, cu susținerea experților din Norvegia si Belgia, fiind finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.


Află mai multe Aplică acum!

SCOPUL PROIECTULUI

Este de a sprijini și pregăti pentru piața muncii 1.600 de tineri NEETs (18-29 ani).


OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

 • Contribuția la înființarea de afaceri, ocuparea și crearea unor noi locuri de muncă în comunitate;
 • Asigurarea suportului necesar – consultanță, facilitarea accesului la cursuri de pregătire profesională și sprijin în procesul de integrare pe piața muncii – tinerilor NEETs;
 • Derularea unor activități de prevenție pentru cei care prezintă riscul de a face parte din categoria NEETs.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Beneficiarii proiectului vor participa la activități susținute în unul dintre cele 4 hub-uri din fiecare țară. Pe parcursul celor 3 ani, cel puțin 500 de tineri NEET vor avea acces la activități pentru inserția profesională, 400 vor participa la activități de bază pentru incubarea afacerilor, iar 40 își vor deschide propriile afaceri.

Activități, rezultate așteptate și impact proiect:

 • Studiu - Analiza situației NEETs în țările partenere și a proiectelor existente
 • 1.600 de tineri NEETs (Bulgaria, Italia, România, Spania) selectați și implicați în activitățile proiectului
 • Platformă pentru înregistrarea tinerilor NEETs selectați
 • 4 hub-uri educaționale create în Bulgaria, Italia, România, Spania
 • Program practic de învățare: traininguri, ateliere de lucru în hub-uri, webinarii, module Hybrid Learning (blended learning) (carieră, prevenție, antreprenoriat, incubare)
 • Program de prevenire a abandonului școlar pentru 1.000 elevi din liceele tehnologice (școli profesionale)
 • Activități suplimentare pentru inserția profesională a 500 tineri NEETs (oportunități de job shadow, ucenicie, internship și mentorat)
 • Practică antreprenorială și suport pentru dezvoltarea de afaceri mici în cadrul unui incubator de afaceri
 • Încheierea de parteneriate (între instituții, hub-uri antreprenoriale, între mediul de afaceri și comunitatea educațională, pentru cooperarea pe piața muncii)

Află mai multe Aplică acum!

Când am început acest curs, aveam păreri împărțite; aveam impresia că sunt conștient de capacitățile și valorile mele și credeam că nu îmi va fi de folos. Cu fiecare exercițiu, am fost din ce în ce mai captivat și plăcut surprins de calitatea programului. Am ajuns să creez o legătură cu trainerii și colegii și să ne cunoaștem. Am conștientizat că am calitățile necesare pentru a reuși în ceea ce îmi propun și am învățat să nu mă descurajez. Recomand programul tuturor tinerilor! Cu siguranță se vor redescoperi și vor învăța din experiențele altora.” - participant training București

EEA and Norway Grants reprezintă contribuția Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei pentru o Europă mai verde, mai competitivă și incluizivă. Acestea au două obiective majore: reducerea disparităților economice și sociale în Europa și întărirea relațiilor bilaterale dintre tările finanțatoare și cele 15 țări membre ale Uniunii Europene din Europa Centrală, Sudică și Baltică. Cele trei țări finanțatoare lucrează alături de Uniunea Europeană prin Acordul asupra Spațiului Economic European (European Economic Area - EEA).

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie