Profesii digitale

Proiect susținut de Orange

Profesii digitale

Proiectul Profesii digitale îi ajută pe tineri să își dezvolte și să-și exerseze abilitățile considerate importante la locul de muncă (comunicare, muncă în echipă, creativitate, ascultare activă etc.), ghidându-i în alegerea carierei potrivite. Dezvoltat ca parte a programului național JA de orientare profesională, proiectul susține importanța educației și incluziunii digitale și se desfășoară în liceele selectate, cu susținerea Orange România.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Proiectul le oferă liceenilor din clasele terminale șansa de a participa la activități practice, care le cultivă încrederea în propriile competențe și îi orientează în alegerea și formarea carierei.


CONȚINUT EDUCAȚIONAL

Activitățile educaționale se derulează în licee, sub îndrumarea cadrelor didactice, care au la dispoziție atât kit-ul gratuit de materiale aferente modulului JA Succesul profesional (training, ghid pentru profesor, manual elev, pre- și post-teste), cât și resursele blended learning despre profesii digitale.

„Aplicaţia interactivă este foarte utilă în cunoaşterea de către elevi a profesiilor digitale, în cunoaşterea abilităţilor şi studiilor de care au nevoie pentru a alege una dintre profesiile digitale. De asemenea, prin teste pentru autocunoaştere, prin studiile de caz despre profesiile actuale, elevii dispun, prin intermediul aplicaţiei la resurse necesare orientării profesionale proprii. Resursele moderne de învăţare oferă şi modele de pregătire a portofoliului personal, util pentru accesul ulterior pe piaţa muncii. Pentru că accesul la aplicaţie poate fi făcut de pe orice device, ea poate fi consultată oricând şi în orice spaţiu formal (şcoală), sau informal (în afara şcolii). Aplicaţia este utilă elevilor pentru că se pot cunoaşte pe sine mai bine şi pot beneficia de cunoştinţe din domeniul profesiilor digitale şi pentru psihologi, profesori diriginţi, pentru orientarea în carieră a viitorilor absolvenţi.”
Aghiciuc Monica, profesor, Colegiul Economic F.S. Nitti Timișoara


Orange este lider de piaţă în România cu 10.623.000 de clienți şi o cifră de afaceri de 1,07 miliarde de euro în 2017. Orange România este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 250 milioane de clienţi pe cinci continente. Orange România oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe şi mobile, precum şi servicii TV. Grupul Orange este un important furnizor de servicii globale IT și de telecomunicații pentru companii multinaționale, sub brandul Orange Business Services.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie