Project Management Skills for Life

Un proiect susținut de

Project Management Skills for Life

Project Management Skills for Life este un proiect european, susținut de Project Management Institute Educational Foundation (PMIEF), organizație a Project Management Institute (PMI), prin intermediul căruia tinerii din programele educaționale Junior Achievement (JA) au posibilitatea de a exersa și asimila abilități și cunoștințe de project management necesare dezvoltării propriilor proiecte. Tinerii își descoperă potențialul pe care îl dețin și au oportunitatea să integreze competențele specifice managementului de proiect pentru a avea succes atât în viața profesională, cât și în cea personală. De asemenea, proiectul încurajează dezvoltarea profesională în managementul de proiect a angajaților din rețeaua Junior Achievement, prin participarea acestora la cursuri de formare și sesiuni de coaching.

În cadrul proiectului, a fost dezvoltat un modul digital de project management, ca resursă suplimentară a programului de antreprenoriat JA Antreprenor Junior. Modulul le permite tinerilor să identifice și să exploreze cele mai căutate procese, abilități și concepte din cadrul managementului de proiect.

Astfel, tinerii:

  • învață fundamentele managementului de proiect;
  • dobândesc competențele necesare lansării propriei afaceri;
  • aplică imediat cunoștințele de gestionare a proiectelor la microîntreprinderile pe care le lansează în cadrul programului JA de educație antreprenorială;
  • demonstrează dezvoltarea unor abilități cheie precum colaborarea, comunicarea, gândirea critică, creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor, leadership-ul și rezolvarea problemelor;
  • recunosc și pun în aplicare cunoștințele de gestionare a proiectelor în alte contexte: academice, pregătire pentru muncă și servicii comunitare.

Într-o primă etapă, proiectul se derulează în 12 țări din rețeaua JA (Albania, Bulgaria, Finlanda, Georgia, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Marea Britanie, România, Rusia și Suedia) și este coordonat de JA Europa. Până la finalul implementării proiectului, 21 de organizații JA din Europa vor fi implicate în proiect.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie