Resursele viitorului

Resursele viitorului

Proiectul Resursele viitorului urmărește să creeze contexte în care elevii află ce înseamnă un comportament responsabil față de mediul înconjurător și consumul de resurse (acasă, în școală sau în comunitate) și își dezvoltă spiritul de inițiativă și comportamentul civic în comunitate.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul are ca scop promovarea educației pentru economie circulară și pentru utilizarea responsabilă a resurselor în rândul a 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Buftea.

Participanţii își vor dezvolta și competențele digitale, se vor implica mai activ în rezolvarea unor probleme actuale ale comunității din care fac parte, demonstrând schimbări de cunoștințe și atitudini în felul în care utilizează resursele şi iau decizii de consum responsabile.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul include două componente principale de învățare:

  1. Activități educaționale de tip learning by doing, ce pot fi derulate în sistem hibrid de învățare, la clasă și/sau online, desfășurate de profesori, pe baza resurselor digitale și a trainingului, care acoperă teme ce țin de educația pentru mediu și implicarea comunitară. De asemenea, cu ajutorul unor kituri educaționale, profesorii și elevii vor derula experimente în școală pentru a monitoriza calitatea aerului din orașul Buftea și a analiza impactul acțiunilor indivizilor asupra mediului.
  2. Digital Innovation Camp – sesiune interactivă pe teme de educație ecologică, în cadrul căreia 50 dintre beneficiari, elevi de gimnaziu și liceu, împărțiți în echipe mixte, își folosesc creativitatea și cunoștințele dobândite în cadrul proiectului, pentru a găsi și propune soluții concrete și inovatoare pentru o problemă reală de consum și reintroducere în circuitul economic în comunitatea Buftea.

Proiectul Resursele viitorului este susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat împreună cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie