Sci-Tech Challenge

Proiect susținut de 

Sci-Tech Challenge

Sci-Tech Challenge este un proiect european dezvoltat de Junior Achievement, cu susținerea ExxonMobil, în 5 țări europene: Belgia, Cipru, Italia, Olanda și România.

În România, proiectul se desfășoară din 2013 și implică anual elevi și profesori din 18 licee constănțene.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de Educație pentru orientare profesională, Sci-Tech Challenge urmărește încurajarea tinerilor către profesii din domeniile STEM – matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie.

Sci-Tech Challenge a fost conceput ținând cont de faptul că numărul elevilor care studiază aceste discipline este în scădere, în timp ce estimările pentru perioada următoare arată o creștere a nevoii de forță de muncă în aceste sectoare, chiar și în condiții de criză economică.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Proiectul include trei componente utile pentru elevi și profesori:

  • O platformă interactivă, unde elevii pot parcurge un Quiz, pentru testarea cunoștințelor în domeniul utilizării resurselor energetice. Quiz-ul include explicații și informații relevante despre modul în care consumul de energie se va modifica pe termen mediu, sub influența a diferiți factori.
  • Activităţi la clasă adaptate la mediul online, derulate cu sprijinul consultanților ExxonMobil, care şi-au construit o carieră în domeniul ştiinţei şi ingineriei şi care îi ajută pe elevi să înțeleagă cum inovația, tehnologia și modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri.
  • Competiție în formatul Innovation Challenge, ce reunește elevi de 15-19 ani de la mai multe licee pentru a aborda o provocare specifică de business și pentru a dezvolta idei ce ar putea fi utilizate în soluționarea acesteia.

Îi încurajez pe elevi să participe la cat mai multe activități extrașcolare, competiții și concursuri. În cadrul competiției Sci-Tech Challenge, elevii învăță să își folosească competentele acumulate în cursul activității școlare într-un mod cât mai creativ. Am observat ca elevii care au participat la astfel de competiții devin mai siguri pe ei. Este important ca, pe parcursul liceului, un elev să fie ghidat spre cât mai multe opțiuni profesionale iar competiția Sci-Tech Challange îi motivează și îi ajută în privința opțiunilor pentru cariera lor profesională.” - Profesor, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța

Sci-Tech Challenge a fost o incursiune în lumea S.T.E.M., pe parcursul căreia am descoperit cât de impresionantă și cuprinzătoare este această ramură. A fost o provocare care ne-a îndrumat și ne-a crescut interesul pentru oportunitățile oferite de acest domeniu, în viitor.” - Elev, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Medgidia

Website: scitech.jaeurope.org

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie