Sci-Tech Challenge

Proiect susținut de 

Sci-Tech Challenge

Sci-Tech Challenge este un proiect european dezvoltat de Junior Achievement, cu susținerea ExxonMobil, în 5 țări europene: Belgia, Cipru, Italia, Olanda și România.

În România, proiectul se desfășoară din 2013 și implică anual elevi și profesori din 18 licee constănțene.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Parte a programului național JA de Educație pentru orientare profesională, Sci-Tech Challenge urmărește încurajarea tinerilor către profesii din domeniile STEM – matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie.

Sci-Tech Challenge a fost conceput ținând cont de faptul că numărul elevilor care studiază aceste discipline este în scădere, în timp ce estimările pentru perioada următoare arată o creștere a nevoii de forță de muncă în aceste sectoare, chiar și în condiții de criză economică.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Proiectul include trei componente utile pentru elevi și profesori:

  • O platformă interactivă, unde elevii pot parcurge un Quiz, pentru testarea cunoștințelor în domeniul utilizării resurselor energetice. Quiz-ul include explicații și informații relevante despre modul în care consumul de energie se va modifica pe termen mediu, sub influența a diferiți factori.
  • Activităţi la clasă adaptate la mediul online, derulate cu sprijinul consultanților ExxonMobil, care şi-au construit o carieră în domeniul ştiinţei şi ingineriei şi care îi ajută pe elevi să înțeleagă cum inovația, tehnologia și modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri.
  • Competiție în formatul Innovation Challenge, ce reunește elevi de 15-19 ani de la mai multe licee pentru a aborda o provocare specifică de business și pentru a dezvolta idei ce ar putea fi utilizate în soluționarea acesteia.

„În cadrul competiției Sci-Tech Challenge, copiii învăță să își folosească multe dintre competențele acumulate în cursul activității școlare, într-un mod cât mai creativ. Am observat că elevii care participă la astfel de competiții devin mai siguri pe ei. Este important ca un elev în clasa a X-a sau a XI-a să fie ghidat spre cât mai multe opțiuni profesionale, iar competiția Sci-Tech Challenge îi motivează și îi ajută în privința opțiunilor pentru cariera lor profesională.” – Aliss Andreescu, profesor Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

Website: scitech.jaeurope.org

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie