Are ca scop sprijinirea instituțiilor de învățământ superior în dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și a educației antreprenoriale și pregătirii dinamice pentru piața
Elevii participă cu companiile pilot pe care le dezvoltă, la târguri locale de produse și servicii, precum și la competițiile internaționale de antreprenoriat pentru tineri. Proiectul sprijină liceele agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe <strong>formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură</strong>, prin oferirea de oportunități de învățare din practică și în strânsă cooperare cu comunitatea locală.
Nevoia de educație financiară timpurie este esențială, în contextul în care tinerii au nevoie să înțeleagă noțiuni, concepte și instrumente financiare pe care le vor folosi zi de zi și de care depinde bunăstarea lor și a familiilor lor.
Proiectul urmărește formarea de abilități și comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiții sau utilizarea instrumentelor financiare.
Proiectul urmărește dezvoltarea și certificarea competențelor antreprenoriale și financiare și crearea unor modele educaționale bazate pe principiul learning by doing și interdisciplinaritate.
Scopul programului este să-i pregătească și să-i inspire pe participanți să folosească o abordare antreprenorială în rezolvarea problemelor și în dezvoltarea lor profesională
Proiectul își propune să le ofere tinerilor și adolescenților celor mai vulnerabili, care au trecut din Ucraina în țările învecinate, competențele și mentalitatea necesare pentru a construi comunități prospere.
Această nouă inițiativă lansată în 2021 de Junior Achievement Europe în colaborare cu NN Group, oferă Junior Achievement posibilitatea de a-și extinde programele existente și de a elabora și alte programe educaţionale experimentale
Programul sprijină liderii universităților axate pe programe de antreprenoriat, oferindu-le perspective practice menite să contribuie la stimularea creșterii și la crearea valorii adăugate în cadrul instituțiilor pe care le conduc.
Social Innovation Relay (SIR) este un proiect global ce provoacă elevii de liceu într-o competiție de concepte de afaceri inovatoare care au la bază nevoi sau probleme sociale.
Proiectul are ca scop susținerea și promovarea practicii educației financiare la clasă, în învățământul gimnazial, prin pregătirea profesorilor ca formatori de competențe cheie necesare independenței și incluziunii financiare a tinerei generații.
Prin intermediul rețelei de unități de învățământ înscrise la programele şi proiectele JA România, până la sfârșitul lunii martie 2023, proiectul își propune să implice 12.000 de tineri și 450 de profesori la nivel național, care vor dobândi competențele de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă într-o economie digitală și, respectiv, a pregăti și alți tineri în domeniu.
Solve for Tomorrow este o competiție națională, adresată elevilor, cu vârste cuprinse între 16-18 ani, prin care sunt încurajate gândirea inovatoare și abordarea creativă în rezolvarea unor probleme pentru binele comunității, folosind tehnologia.
Proiectul contribuie la creșterea accesului la o educație de calitate în rândul liceenilor din zonele dezavantajate, în care pandemia a accentuat fenomenul de abandon școlar și condițiile nefavorabile studiului.
Prin intermediul unui program de învățare online privind economia circulară, proiectul urmărește dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale ale fetelor din Europa cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.
Elevii au oportunitatea de a participa la activități și experiențe de tip learning by doing, concepute astfel încât să contribuie la dezvoltarea și perfecționarea cunoștințelor și competențelor STEM.
Proiectul susține profesorii în demersul educațional, pentru a le oferi tinerilor informații detaliate despre competențele tehnice și profesionale de care au nevoie pentru succesul lor profesional în domeniul tehnologic.
Pe fondul crizei refugiaților din Ucraina din anul 2022, Junior Achievement (JA), împreună cu alte organizații și companii din mediul de afaceri au inițiat diferite proiecte educaționale, cu scopul integrării tinerilor refugiați ucraineni în comunitățile gazdă.
Prin activitățile proiectului se dorește cultivarea interesului fetelor pentru STEM²D și încurajarea acestora pentru a urma cariere în aceste domenii, general acceptate ca fiind preferate de băieți.
Cursurile HP Life sunt acum în limba română pe platforma LMS JA Inspire™. Parcurge ușor modulele despre Antreprenoriat, Finanțe, Marketing, Comunicarea în mediul Business și Operațiuni.
Proiectul oferă elevilor de liceu oportunitatea de învățare și formare de aptitudini în viața reală a comunității din care fac parte.
Proiectul este conceput pentru elevi și studenți cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și urmărește perfecționarea unor competențe cheie, așa cum sunt comunicarea, organizarea și adaptabilitatea, precum și o mai bună identificare a aptitudinilor pentru o anumită carieră.
Liceenii descoperă utilitatea taxelor și a impozitelor, cum le calculează și de ce trebuie să le achite la timp. Astfel, aceștia învață ABC-ul Taxelor și impozitelor, atât din perspectiva unei persoane fizice, dar și din cea a unui antreprenor.
Modulul Credite inteligente™ oferă acces la informații specifice și oportunități de învățare practică, prin intermediul cărora elevii de liceu află cum să își gestioneze corect resursele și cum să acceseze eficient un împrumut financiar.
ABCdar Verde este un proiect de educare a comportamentului responsabil și pentru utilizarea rațională a resurselor de mediu.
Proiectul se adresează nevoilor de orientare în carieră ale tinerilor din învățământul profesional, conceput cu scopul de a facilita dobândirea unui set de abilități și competențe specifice, menite să-i ajute să se integreze mai bine pe o piață a muncii aflată în continuă schimbare.
Elevii vor înțelege concepte economice, rolul banilor în societate, consumul și economiile, vor învăța cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele proprii, în funcție de potențiale riscuri.
Le oferă liceenilor oportunitatea de a interacționa cu profesioniști din mediul de afaceri care să îi ajute în procesul de orientare în carieră, prezentându-le o serie de job-uri ale viitorului.
Contribuie la dezvoltarea obiceiurilor educate pentru prevenirea bolilor cronice netransmisibile.
Proiectul include activități de consultanță în carieră și sesiuni de mentorat personalizate în funcție de interesele elevilor
Activitățile de educație antreprenorială, economico-financiară și pentru orientare profesională contribuie la ghidarea și adaptarea tinerilor la dinamismul pieței municii.
ESP certifică elevii care au obținut cunoștințele, abilitățile și atitudini necesare pentru a începe un business propriu sau pentru a se angaja cu succes.
Platforma LMS JA Inspire™ este un portal integrat care facilitează învățarea de tip Hybrid Learning (blended learning), permitând elevilor, profesorilor și voluntarilor să acceseze cu ușurință curriculumul Junior Achievement (JA)
Proiectul contribuie la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor.
Proiectul Ateliere Digitale are ca obiectiv formarea competențelor antreprenoriale, digitale și de marketing ale studenților.
Lansat în 2014, Banii pe net™ este este un modul Hybrid Learning (blended learning) (program la clasă și training online) de educație financiară și comerț electronic, dedicat tinerilor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre economia digitală și produsele sau serviciile financiare disponibile în mediul online.
Lansat în 2012, BaniIQ™ este un modul Hybrid Learning (blended learning) (program la clasă și training online), menit să dezvolte cunoștințele tinerilor despre produse şi concepte financiare.
Peste 700 de elevi au fost pregătiți pentru piața muncii și au dobândit competențele necesare pentru a deveni independenți financiar, fie adaptându-se la cerințele primului loc de muncă, fie învățând să dezvolte firme care să creeze locuri de muncă și să aducă valoare adăugată în comunitățile din care provin.
Proiectul are ca scop creșterea numărului de tinere interesate de profesii în domenii dedicate inovației și tehnologiei. Pe parcursul anului 2019, Junior Achievement, împreună cu companii partenere, organizează patru astfel de sesiuni dedicate elevelor de liceu.
Prin activități practice și jocuri interactive, elevii învață ce înseamnă deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive.
Proiectul urmărește implicarea tinerilor în lumea inovației în afaceri, combinând gândirea antreprenorială, cu economia, știința și tehnologia.
400 tineri vor dobândi experiență practică privind modul în care funcționează o afacere, îmbunătățindu-şi totodată propriile aptitudini și competențe.
Proiectul urmărește să faciliteze accesul elevilor la conținuturi educaționale interactive pentru dezvoltarea abilităților de viață.
Proiectul este un punct central pentru educația antreprenorială din Europa, ce reunește organizații și indivizi atât din sectorul public, cât și din cel privat, cu evidențe solide ale realizării educației antreprenoriale la nivel regional, național și european.
Scopul proiectului Fostering Innovation – Driven Entrepreneurship este de a dezvolta abilităţile necesare integrării pe piaţa muncii şi materializării ideilor de afaceri a peste 250 de elevi în domeniul industriei agricole
Gamecelerator este un proiect susținut de Ubisoft și implementat de Junior Achievement România, prin care elevii de liceu din București află mai multe despre ce înseamnă să fii un bun profesionist IT în industria jocurilor video.
Pe parcursul a doi ani, elevii au propus proiecte de dezvoltare sustenabilă, vor crea campanii de comunicare și au mobilizat membrii comunității pentru a convinge autoritățile locale să sprijine sau să pună în aplicare ideile lor.
Scopul proiectului este de a reduce discrepanţa din sistemul educaţional dintre nevoia de competenţe verzi şi lipsa de conţinut educaţional adecvat dezvoltării unor asemenea competenţe, prin intermediul unor traininguri în domeniul antreprenoriatului verde destinate profesorilor.
Proiectul este adresat elevelor de liceu pentru încurajarea potențialului de integrare și dezvoltare profesională.
IT’S MY FUTURE este un proiect Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană, care se derulează pe o perioadă de 3 ani, fiind parte introductivă – în format digital – a programului educaţional Junior Achievement Este afacerea mea!
Proiectul are ca obiectiv conturarea unei perspective mai clare a liceenilor privind opțiunile de carieră și etapele necesare dobândirii succesului profesional.
Proiectul oferă elevilor informații și concepte privind aplicarea procedurilor moderne de management al pădurilor, susținerea principiului fundamental al conservării și dezvoltării fondului forestier și modul în care tehnologia susține managementul durabil în domeniul silviculturii.
MYNNOVA este un proiect european de promovare a educației antreprenoriale și a antreprenoriatului social în rândul tinerilor.
Are ca scop sprijinirea și pregătirea pentru integrarea pe piața muncii a 1.600 de tineri NEETs (18-29 ani), contribuția la înființarea de afaceri, ocuparea și crearea unor noi locuri de muncă în comunitate.
Ora de sănătate este un proiect dedicat promovării stilului de viață sănătos și stării de bine fizice, mentale și sociale a elevilor din clasele primare. Proiectul include conținuturi și instrumente educaționale dezvoltate în acord cu recomandările curriculare pentru disciplina „Educație pentru sănătate”
Prin activități de tipul learning by doing, elevii își însușesc cunoștințe și își formează deprinderi necesare viitoarei cariere profesionale.
Proiectul își propune să ofere un cadru/model general aplicabil la nivel național, menit să promoveze cercetarea, inovarea și antreprenoriatul în facultățile de medicină și farmacie și/sau cu profil tehnic din universitățile din România
Proiectul Profesii digitale îi ajută pe tineri să își dezvolte și să-și exerseze abilitățile considerate importante la locul de muncă (comunicare, muncă în echipă, creativitate, ascultare activă etc.), ghidându-i în alegerea carierei potrivite. Dezvoltat ca parte a programului național JA de orientare profesională, proiectul susține importanța educației și incluziunii digitale și se desfășoară în liceele selectate, cu susținerea Orange România.
Tinerii își descoperă potențialul pe care îl dețin și au oportunitatea să integreze competențele specifice managementului de proiect pentru a avea succes atât în viața profesională, cât și în cea personală.
Proiectul urmărește să creeze contexte în care elevii află ce înseamnă un comportament responsabil față de mediul înconjurător și consumul de resurse (acasă, în școală sau în comunitate) și își dezvoltă spiritul de inițiativă și comportamentul civic în comunitate.
Lansat în 2017, modulul Să mâncăm sănătos ajută elevii de gimnaziu să înțeleagă, prin activități practice, facilitate de profesori și consultanți voluntari, ce înseamnă să fii sănătos, care sunt riscurile la care se pot expune și ce pot face pentru a avea o stare de sănătate bună.
Acțiunile desfășurate în cadrul proiectului susțin activitatea profesorilor diriginți, sau a celor de specialitate, în a facilita tranziția elevilor către adolescență – o perioadă complexă, de dezvoltare rapidă
Programul “Schimbăm vieți” are ca scop dezvoltarea abilitățiilor necesare tinerei generații pentru integrarea pe piața muncii și de a crea premisele pentru o viață sigură și independentă financiar.
Sci-Tech Challenge este un proiect ce introduce elevii de liceu în lumea inovației în afaceri, combinând gândirea antreprenorială cu știința și tehnologia, ca soluții la problemele și provocările societății.
Proiectul urmărește prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului pentru elevii de gimnaziu, precum și creșterea performanțelor școlare și dezvoltarea unor competențe esențiale pentru o viitoare profesie.
Proiectul Social Enterprise 360 combină rezultatele procesului de învățare cu evaluarea, metodele formale cu cele informale, activitățile derulate în școală cu cele din afara școlii, implicarea locală și internațională a participanților, interacțiunea și implicarea în cadrul activităților derulate a profesorilor și mentorilor.
Proiectul pilot urmărește creșterea interesului liceenilor pentru meseriile din industria alimentară, prin intermediul unor experiențe educaționale de tip learning by doing
Proiectul este conceput pentru a-i ajuta pe elevi să-și păstreze și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor, prezentându-le beneficiile și avantajele economice ale educației pe care o primesc
Proiectul se adresează elevilor de liceu (clasele X-XII) și studenților interesați să urmeze o carieră în industria de beauty, fie ca viitori antreprenori, fie ca viitori profesioniști intraprenori.