Școala și viitorul meu

Proiect susținut de: Telekom Romania

Școala și viitorul meu

OBIECTIVUL PROIECTULUI

Lansat în 2019, proiectul urmărește prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului pentru 1.000 de elevi de gimnaziu (20 de școli din localități urbane mici din 12 județe), precum și creșterea performanțelor școlare și dezvoltarea unor competențe esențiale pentru o viitoare profesie.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Școala și viitorul meu include următoarele componente:

  • program la clasă, learning by doing (conținut digital, acces la o platformă Hybrid Learning (blended learning)) și studii de caz despre abandonul școlar, în sprijinul orientării profesionale și identificării unor oportunități de tranziție de la școală la viața activă;
  • dotarea a 5 școli cu echipamente smart classroom, în urma unui concurs de mini-proiecte între școli; Regulament competiție;
  • realizarea unui studiu privind efectele abandonului școlar.

Activitățile educaționale se vor derula în școli, sub îndrumarea cadrelor didactice, care vor beneficia de training și de kit-ul gratuit de materiale educaționale (resurse Hybrid Learning (blended learning), ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice). În plus, elevii vor realiza în echipe un proiect practic, folosind tehnologia pentru prevenirea abandonului școlar, în cadrul căruia pot implica și voluntari din comunitate.

Despre Telekom Romania

Telekom Romania aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate și oferă în România, din 2014, servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Soluțiile Telekom deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Rețeaua companiei conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie