Social Innovation Relay

Proiect susținut de

Social Innovation Relay

Lansat în 2010, proiectul Social Innovation Relay (SIR) provoacă elevii de liceu din 9 țări într-o competiție de concepte de afaceri inovatoare care au la bază nevoi sau probleme sociale.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul urmărește să le ofere elevilor de liceu accesul la experienţa practică şi expertiza antreprenorială necesare pentru a începe o carieră de succes și le facilitează comunicarea cu profesioniști din mediul de afaceri, astfel încât ei:

  • să dobândească o mai bună înțelegere a conceptelor de inovare și antreprenoriat social într-un mod interactiv și practic;
  • să devină mai conștienți de problemele sociale existente la nivel local și global;
  • să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă, gândirea creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

SIR include următoarele componente practice de învăţare:

  • quiz online (le dă elevilor șansa de a obține un certificat de cunoștințe în domeniul inovării sociale);
  • webinarii (studii de caz) pe tema inovării şi antreprenoriatului social;
  • competiţie de idei de inovare socială și mentorat oferit de profesionişti cu experienţă.

Astfel, pe parcursul competiției, elevii au oportunitatea de a colabora cu voluntari, profesioniști cu experiență în cadrul unor sesiuni de mentorat virtuale și față în față. Această experiență practică îi ajută să realizeze conexiuni între teorie și cerințele vieții cotidiene.

Sunt extrem de mulțumită de evoluția echipei coordonate de mine în cadrul competiției Social Innovation Relay. Participarea la competiție a fost o ocazie grozavă de a-i putea cunoaște pe elevi, de a le identifica aptitudinile, abilitățile, de a-i determina să lucreze în echipă. Acești elevi provin din medii defavorizate, unde semnalul la internet este o chestiune de șansă și unde venitul la școală este o aventură. Cu toate acestea au manifestat dorința, inițiativa de a face prin acest proiect lucruri utile, de a da importanță unor lucruri pe care alții le trec cu vederea: modul de folosire a resurselor turistice. Participarea la finala online a fost pentru ei șansa de a da dovadă de curaj, de a dialoga, de a se autoevalua, de a-și înfrânge temeri și depăși limite. Sperăm să derulăm și celelalte activități ale proiectului, să aibă șansa de a vedea rezultatul acțiunilor lor. Prin astfel de proiecte se schimbă lucrurile bune în foarte bune, se educă oameni, pentru că în zonele defavorizate este nevoie de educație.” – profesor Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Competiția a fost o aventură frumoasă, o experiența unică, bazată pe comunicare și creativitate, pe lucru în echipă și implicare. Am învățat că patru la un loc e mai eficient decât o persoană. Deși nu ne-am putut vedea față în față să lucrăm împreună, am reușit și online trecând cu brio peste obstacole. Am învățat să înțelegem mai bine mentalitatea altor persoane, am descoperit noi idei, talente, abilități pe care nu știam că le deținem. Ideea noastră mi se pare una extrem de eficientă, vrem să ducem proiectul mai departe.” – echipa de elevi Minijobs, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea


Website: http://sir.jaromania.org

NN Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și “Şanse la viaţă” persoanelor aflate în dificultate și desfășoară inițiative importante de informare și educare financiară, printre altele și prin platforma de informare despre pensii private Pensiopedia, pentru a sprijini comunitățile să-și asigure un viitor mai bun.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie