Social Innovation Relay


Proiect susținut de

Social Innovation Relay

Lansat în 2010, proiectul Social Innovation Relay (SIR) provoacă elevii de liceu din 9 țări într-o competiție de concepte de afaceri inovatoare care au la bază nevoi sau probleme sociale.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul urmărește să le ofere elevilor de liceu accesul la experienţa practică şi expertiza antreprenorială necesare pentru a începe o carieră de succes și le facilitează comunicarea cu profesioniști din mediul de afaceri, astfel încât ei:

  • să dobândească o mai bună înțelegere a conceptelor de inovare și antreprenoriat social într-un mod interactiv și practic;
  • să devină mai conștienți de problemele sociale existente la nivel local și global;
  • să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă, gândirea creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor.

CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

SIR include următoarele componente practice de învăţare:

  • quiz online (le dă elevilor șansa de a obține un certificat de cunoștințe în domeniul inovării sociale);
  • webinarii (studii de caz) pe tema inovării şi antreprenoriatului social;
  • competiţie de idei de inovare socială și mentorat oferit de profesionişti cu experienţă.
Astfel, pe parcursul competiției, elevii au oportunitatea de a colabora cu voluntari, profesioniști cu experiență în cadrul unor sesiuni de mentorat virtuale și față în față. Această experiență practică îi ajută să realizeze conexiuni între teorie și cerințele vieții cotidiene.

Proiectul Social Innovation Relay a constituit o provocare pentru elevii mei, dar și un efort suplimentar pe care l-au depus. Au lucrat în echipă  și s-au preocupat foarte mult pentru realizarea sarcinilor chiar de la începutul competiției. Ei sunt voluntari într-un ONG și chiar realizează proiecte interesante. Mulțumim pentru oportunitatea de a participa la această competiție, pentru consilierea permanentă pe care am primit-o atât de la membrii echipei Junior Achievement, cât și de la mentorul echipei din partea NN România!
Ionica Dragu, profesor coordonator, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Galați

Website: http://sir.jaromania.org

NN Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și “Şanse la viaţă” persoanelor aflate în dificultate și desfășoară inițiative importante de informare și educare financiară, printre altele și prin platforma de informare despre pensii private Pensiopedia, pentru a sprijini comunitățile să-și asigure un viitor mai bun.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie