Succesul profesional în industria alimentară

Proiect susținut de Lesaffre

Succesul profesional în industria alimentară

Proiectul pilot Succesul profesional în industria alimentară, inițiat la începutul anului 2019, contribuie la dezvoltarea și exersarea abilităților (comunicarea, lucrul în echipă, creativitatea, gândirea critică, capacitatea de a lua decizii etc.) necesare tinerilor liceeni pentru alegerea unei meserii și integrarea pe piața muncii.

Dezvoltat ca parte a programului internațional JA de orientare profesională și implementat în școli de Junior Achievement (JA) România cu suportul financiar al companiei Lesaffre, proiectul pilot urmărește creșterea interesului liceenilor pentru meseriile din industria alimentară, prin intermediul unor experiențe educaționale de tipul learning by doing, precum: activități la clasă, webinarii pe teme de orientare profesională și vizite de tip job shadow.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Dezvoltarea unui conținut educațional dedicat elevilor de liceu de la specializarea Brutar – patiser – preparator produse făinoase, care să îi familiarizeze cu oportunitățile profesionale din domeniu.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul, al cărui scop este promovarea educației vocaționale, se adresează tinerilor din liceele cu profil alimentar și are trei componente:

  1. Activități la clasă – ce se derulează sub îndrumarea cadrelor didactice înscrise în programul JA Succesul profesional și a consultanților voluntari Lesaffre;
  2. Webinarii sau întâlniri față în față – dezbateri pe teme de orientare profesională;
  3. Job Shadow Day – vizite la sediul companiei, unde elevii petrec câteva ore în umbra unor angajați din diverse departamente și află care sunt responsabilitățile, abilitățile și competențele profesionale necesare pentru a lucra în industria alimentară.

Pentru activitățile educaționale se utilizează resurse precum kit-ul programului internațional JA de orientare profesională (training, ghid pentru profesor, manual elev, pre- și post-teste) și conținutul special dezvoltat în cadrul proiectului, dedicat meseriilor din industria alimentară.

Componenta learning by doing, ce caracterizează toate proiectele și programele JA, este valorificată și prin implicarea consultanților voluntari Lesaffre, care le împărtășesc elevilor din experiența lor profesională pentru a-i ajuta să-și formeze abilitățile și competențele necesare unei cariere de succes.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie