Succesul tău profesional

Un proiect susținut de:

Succesul tău profesional

Succesul tău profesional

- un proiect de dezvoltare profesională și a abilităților de viață pentru tineri -


„Succesul tău profesional” este un proiect de orientare în carieră adresat elevilor de liceu. Începând cu anul școlar 2020-2021, acesta este dezvoltat și implementat de Junior Achievement România cu susținerea Nestlé România și creează contexte educaționale ce permit elevilor să dobândească o viziune mai clară asupra viitoarei profesii şi asupra paşilor pe care este recomandat să îi parcurgă pentru a-şi contura o carieră profesională.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Obiectivul proiectului este de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor. Activitățile educaționale de tip learning by doing și project based, bazate pe dialog și studii de caz, webinarii de dezvoltare personală și orientare în carieră, precum și activități de tip job-shadowing, facilitează interacțiunea directă a elevilor cu voluntarii companiei și îi pregătește pentru intrarea pe o piață a muncii în continuă schimbare.


CONȚINUTUL EDUCATIONAL

Concepute pentru a veni în sprijinul tinerilor cu informații utile și actuale despre etapele necesare dobândirii succesului profesional, activitățile din cadrul proiectului, derulate cu implicarea voluntară a consultanților Nestlé România, urmăresc:

  • crearea de contexte educaționale și economice actuale, care să contribuie la formarea elevilor ca viitori adulți și angajați;
  • realizarea unor activitati de tip learning by doing și project based, axate pe dialog și studii de caz;
  • participarea tinerilor la sesiuni de dezvoltare personală și orientare în carieră;
  • interacțiunea tinerilor cu profesioniști din mediul de afaceri, care să îi ajute să parcurgă mai ușor procesul de tranziție de la școală pe piața muncii;
  • implicarea elevilor în cadrul unui eveniment online de tip Innovation Day - un workshop interactiv, ce reunește echipe mixte de elevi care, pornind de la tema primită – o provocare –, își antrenează abilitățile de lucru în echipă, de comunicare și gândire creativă și folosesc cunoștințele antreprenoriale pentru a găsi soluții inovatoare, de îmbunătățire a unor situații inspirate din realitatea cotidiană.


Despre Nestlé
Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuirii la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

Nestlé for Healthier Kids
Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. În România, aceste eforturi se regăsesc se concretizează prin parteneriatele cu mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos - SETS”, inițiat de Fundația Prais și programul „Traista cu sănătate”, inițiat de Prof. dr. Veronica Mocanu.

Nestlé needs YOUth
Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Sustenabilitate
Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie