Un viitor sigur

Un proiect susținut de     

Un viitor sigur

Proiectul a fost inițiat în România odată cu începerea anului școlar 2019-2020 și se adresează elevilor de liceu. Acesta este derulat cu sprijinul financiar și al consultanților voluntari din compania Marsh care, prin intermediul activităților de educație antreprenorială, economico-financiară și pentru orientare profesională, contribuie la ghidarea și adaptarea tinerilor la dinamismul pieței municii.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Dezvoltarea profesională a tinerilor prin intermediul unor interacțiuni directe cu profesioniști din mediul de afaceri, care îi ajută să se orienteze în carieră și le explică importanța abilităților de viață și a cunoștințelor economico-financiare.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

În timpul activităților de voluntariat, atât online, cât și în sala de clasă, voluntarii parcurg cu elevii conținuturi din cadrul următoarelor discipline Junior Achievement:

  • JA Educație economică și financiară (Safe Journey – Un viitor sigur, Finanțe personale și servicii financiare);
  • JA Educație pentru orientare profesională (Dezvoltare personală/Succesul profesional);
  • JA Educație antreprenorială (Antreprenor JUNIOR 2).

Activitățile ajută tinerii să înțeleagă importanța creării unui plan personal și profesional bazat pe instrumente și măsuri de prevenire esențiale pentru dezvoltarea lor economică și socială, în calitate de angajat sau de antreprenor.

Elevii descoperă concepte precum: bugetul, costul vieții, monitorizarea veniturilor și a cheltuielilor, riscurile, creditele, prioritățile și beneficiile, antreprenoriatul, afacerea, planul de afaceri, randamentul, profitul și își dezvoltă abilități precum capacitatea de analiză și evaluare a informațiilor, încrederea în sine, lucrul în echipă, gândirea critică, creativitatea.

A fost o sesiune minunată, mă bucur că am participat la proiectul Un viitor sigur! Am apreciat profesionalismul voluntarei din partea companiei Marsh și maniera sinceră și lejeră cu care ea a abordat tema. A adus mai aproape de noi, profesorii și elevii participanți, o serie de informații pur tehnico-juridice. Domeniul asigurărilor este strâns legat de viața și de profesia noastră, de tot ceea ce poate însemna averea noastră și cred că ar trebui să îi acordăm o importanță mai mare, să ne facem timp și să ne familiarizăm măcar cu noțiunile de bază.” - Profesor, Colegiul Economic Buzău

Am fost plăcut încântată de activitatea la care mi s-a propus să particip, dar și mai plăcut încântată de felul în care s-a construit această activitate. Voluntara a reușit să răspundă tuturor întrebărilor și curiozităților, pe înțelesul nostru. Timpul curge prea repede în timpul acestor sesiuni. E perfect! Aștept cu nerăbdare o altă activitate de tipul acesta din proiectul Un viitor sigur.” - Elevă, Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Pașcani

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie