Un viitor sigur

Un proiect susținut de

Un viitor sigur

Proiectul a fost inițiat în România odată cu începerea anului școlar 2019-2020 și se adresează elevilor de liceu. Acesta este derulat cu sprijinul financiar și al consultanților voluntari din compania Marsh care, prin intermediul activităților de educație antreprenorială, economico-financiară și pentru orientare profesională, contribuie la ghidarea și adaptarea tinerilor la dinamismul pieței municii.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Dezvoltarea profesională a tinerilor prin intermediul unor interacțiuni directe cu profesioniști din mediul de afaceri, care îi ajută să se orienteze în carieră și le explică importanța abilităților de viață și a cunoștințelor economico-financiare.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

În timpul activităților de voluntariat, atât online, cât și în sala de clasă, voluntarii parcurg cu elevii conținuturi din cadrul următoarelor discipline Junior Achievement:

  • JA Educație economică și financiară (Safe Journey – Un viitor sigur, Finanțe personale și servicii financiare);
  • JA Educație pentru orientare profesională (Dezvoltare personală/Succesul profesional);
  • JA Educație antreprenorială (Antreprenor JUNIOR 2).

Activitățile ajută tinerii să înțeleagă importanța creării unui plan personal și profesional bazat pe instrumente și măsuri de prevenire esențiale pentru dezvoltarea lor economică și social, în calitate de angajat sau de antreprenor.

Elevii descoperă concepte precum: bugetul, costul vieții, monitorizarea veniturilor și a cheltuielilor, riscurile, creditele, prioritățile și beneficiile, antreprenoriatul, afacerea, planul de afaceri, randamentul, profitul și își dezvoltă abilități precum capacitatea de analiză și evaluare a informațiilor, încrederea în sine, lucrul în echipă, gândirea critică, creativitatea.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie