Viitorul e la școală


Viitorul e la școală

VIITORUL E LA ȘCOALĂ este un proiect conceput pentru a-i ajuta pe elevi să-și păstreze și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor, prezentându-le beneficiile și avantajele economice ale educației pe care o primesc în școală. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Metropolitan Life.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul oferă soluții sustenabile pentru continuarea educației, în mediile defavorizate economic, adresate atât elevilor – prin componenta de prevenție, cât și școlilor – prin componenta de sustenabilitate a procesului didactic.

Activitățile proiectului ajută elevii să își definească propriile interese și abilități, să realizeze proiecții pentru viitorul lor și să își dezvolte o mai bună înțelegere a beneficiilor și avantajelor economice ale educației și școlii.
De asemenea, prin participarea la proiect, profesorii beneficiază de abordări și instrumente noi pentru atragerea elevilor la școală și menținerea lor în procesul educațional o perioadă cât mai lungă.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul VIITORUL E LA ȘCOALĂ oferă acces la un viitor mai bun, prin următoarele acțiuni:

  • Activități learning by doing și webinarii susținute de voluntarii Metropolitan Life, adresate elevilor cu risc de abandon școlar, pentru dezvoltarea abilităților de planificare financiară, profesională și obținere a unui loc de muncă;
  • Dotarea celor mai active școli din program cu echipamente de tip smart classroom, pentru reducerea decalajelor de acces la educația online.

Conținutul educațional al proiectului este disponibil în format digital, prin acces la platforma JA Inspire™, și include exerciții dezvoltate în sprijinul orientării profesionale și identificării unor oportunități de tranziție de la școală la viața activă, dar și studii de caz necesare atât pentru evaluarea riscurilor economice și de viitor care pot apărea în urma abandonului școlar, cât și a modului în care acestea pot fi depășite prin educație.


Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și sucursală a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.
2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie