Viitorul e la școală

Un proiect susținut de

Viitorul e la școală

VIITORUL E LA ȘCOALĂ este un proiect conceput pentru a-i ajuta pe elevi să-și păstreze și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor, prezentându-le beneficiile și avantajele economice ale educației pe care o primesc în școală. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Metropolitan Life.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul oferă soluții sustenabile pentru continuarea educației, în mediile defavorizate economic, adresate atât elevilor – prin componenta de prevenție, cât și școlilor – prin componenta de sustenabilitate a procesului didactic.

Activitățile proiectului ajută elevii să își definească propriile interese și abilități, să realizeze proiecții pentru viitorul lor și să își dezvolte o mai bună înțelegere a beneficiilor și avantajelor economice ale educației și școlii.
De asemenea, prin participarea la proiect, profesorii beneficiază de abordări și instrumente noi pentru atragerea elevilor la școală și menținerea lor în procesul educațional o perioadă cât mai lungă.


CONȚINUTUL EDUCAȚIONAL

Proiectul VIITORUL E LA ȘCOALĂ oferă acces la un viitor mai bun, prin următoarele acțiuni:

 • Activități learning by doing și webinarii susținute de voluntarii Metropolitan Life, adresate elevilor cu risc de abandon școlar, pentru dezvoltarea abilităților de planificare financiară, profesională și obținere a unui loc de muncă;
  Conținutul educațional al proiectului este disponibil în format digital, prin acces la platforma JA Inspire, și include exerciții dezvoltate în sprijinul orientării profesionale și identificării unor oportunități de tranziție de la școală la viața activă, dar și studii de caz necesare atât pentru evaluarea riscurilor economice și de viitor care pot apărea în urma abandonului școlar, cât și a modului în care acestea pot fi depășite prin educație.


 • Dotarea celor mai active școli din comunități rurale sau mic urbane cu echipamente de tip smart classroom, pentru reducerea decalajelor de acces la educația online.
  În perioada 10 mai – 25 iunie 2021 s-a derulat etapa I de dotare a școlilor.
  Școlile beneficiare:
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ BĂIȚA (HUNEDOARA)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MOTRU (GORJ)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ PETREȘTI (DÂMBOVIȚA)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ RĂCĂCIUNI (BACĂU)

  În perioada 07 octombrie - 17 decembrie 2021 s-a derulat etapa a II-a de dotare a școlilor.
  Școlile beneficiare:
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ GĂICEANA (BACĂU)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ GLODENII GÂNDULUI (IAȘI)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NICOLAE IORGA, PÂNGĂRAȚI (NEAMȚ)
  • LICEUL TEHNOLOGIC FELDRU (BISTRIȚA-NĂSĂUD)
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, MOTRU (GORJ)

VIITORUL E LA ȘCOALĂ este un program foarte util, cu activități care scot în evidență importanța educației în raport cu planificarea viitorului. Elevii mei s-au obișnuit foarte repede să lucreze pe platformă, au fost captivați de temele abordate și sunt sigur că au aflat lucruri utile pentru viață. Am observat că au devenit mai responsabili și mai interesați de orele de instruire practică deoarece au înțeles valoarea muncii asidue pentru ascensiunea în carieră.” - Profesor, Liceul Tehnologic Vasile Sav, Roman

Mi-a plăcut programul VIITORUL E LA ȘCOALĂ pentru că m-a ajutat să înțeleg mai bine problema banilor – că se obțin cu efort, că trebuie economisiți și că este important să ne gândim încă de pe acum la fondului de pensii; astfel am învățat că trebuie să prețuiesc mai mult banii pe care îi am. De asemenea, mi-au plăcut foarte mult îndrumările spre a-mi găsi job-ul potrivit și sfatul voluntarilor: „Găsirea job-ului potrivit este ca o călătorie.” - Elev, Colegiul Tehnic Căi Ferate Unirea, Pașcani


Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să navigheze lume în schimbare. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de conducere în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 22 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.Peste 2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Distribuiti:

articole din aceeasi categorie