Dezbateri cu noua generație, un proiect Junior Achievement în parteneriat cu AmCham

Dezbateri cu noua generație, un proiect Junior Achievement în parteneriat cu AmCham

Prima dezbatere online a adus împreună 126 de elevi, studenți și profesori și profesioniști din Comisia pentru piețe de capital și servicii financiare a AmCham. La cele peste 20 de întrebări au răspuns Cristian Agalopol (Citibank, Președintele Comitetului AmCham pentru piața de capital și servicii financiare, Membru în Consiliul Director al AmCham Romania), Loredana Chițu și Maria Tomescu (Dentons) și Remus Dănilă (Bursa de Valori București).

De la concepte generale folosite în tranzacțiile din domeniul financiar și recomandări pentru strategii și programe adresate sprijinirii tinerilor antreprenori la managementul de risc în investiții și tranzacții, discuția a atins și impactul așteptat în context COVID-19.

Proiectul se înscrie în inițiativa #FutureReady, derulată de Junior Achievement în parteneriat cu comunitatea de afaceri din România și aduce în prim plan educarea și formarea noilor generații pentru a se adapta rapid la provocările unui viitor cu un grad tot mai mic de predictibilitate și siguranță.

A doua întâlnire dintre tineri și membrii AmCham, va avea loc în 4 decembrie și va aborda aspectele etice ale leadershipului, ce vor fi prezentate și dezbătute împreună cu membri ai Comisiei Corporate Governance din AmCham România.

Apreciez programele Junior Achievement de educație financiară și accept de fiecare dată cu drag invitația de a vorbi tinerilor despre un domeniu în care România înregistrează decalaje mari față de media europeană. Este foarte important ca elevii de liceu să înțeleagă cât mai devreme, în acest stadiu al educației lor, directa corelație dintre educația financiară și bunăstarea individuală și societală și, în acest sens, AmCham susține introducerea educației financiare în curricula școlară. Junior Achievement aduce o îmbunătățire substanțială actului educațional în acest domeniu, dar pentru un impact pe scară largă este nevoie de strategie și coordonare la nivelul întregului sistem de educație.” - Cristian Agalopol, Central and Eastern Europe Head - Securities Services, Citibank

 

Mă bucur că am putut sprijini această inițiativă și că un număr atât de mare de elevi, studenți și profesori au participat la discuțiile cu profesioniști din mediul local de afaceri. Cred că demersul JA Romania e un bun exemplu de educație complementară adecvată nevoilor și intereselor tinerilor, iar participarea numeroasă și entuziasmul participanților arată cât de necesară este continuarea acestor întâlniri.” – Marcel Cazac, Public Policy Assistant AmCham Romania