Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, susținută în România de Junior Achievement, gazda locală a inițiativei Global Entrepreneurship Network (GEN)

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, susținută în România de Junior Achievement, gazda locală a inițiativei Global Entrepreneurship Network (GEN)

În perioada 16-22 noiembrie, peste 10 milioane de persoane din 180 de țări sunt implicate în activități dedicate dezvoltării antreprenoriatului - unul dintre cele mai importante motoare de dezvoltare a economiei.

Organizații implicate în formarea pentru antreprenoriat , companii și parteneri , autorități din domeniul educației, muncii, reprezentanți ai mediului de afaceri și media sunt invitați să se alăture cu această ocazie GEN, platformă care pune la dispoziție resurse informaționale, instrumente practice și schimbul de experiență necesar optimizării intervențiilor în domeniu.

Anul acesta, Săptămâna Globală a Antreprenoriatului marchează patru teme distincte: educație, ecosisteme, incluziune și politici. Prin participarea la acest eveniment global organizațiile au oportunitatea de a-și prezenta programele, pentru a identifica noi potențiale colaborări și parteneriate. Activitățile planificate vor aduce în prim plan voci puternice, ambasadori și organizații partenere din cadrul GEN care promovează, încurajează și susțin dezvoltarea antreprenorilor în fiecare dintre cele patru domenii considerate prioritare în acest an.

În calitate de gazda locală a Global Entrepreneurship Week, Junior Achievement România derulează în săptămâna 16-22 noiembrie, proiecte și webinarii dedicate inițiativei, oferă informații despre proiectele Global Entrepreneurship Netwok și promovează această platforma de colaborare care oferă tuturor celor implicați posibilitatea de a se conecta, a colabora și de a beneficia de resurse de documentare și dezvoltare puse la dispoziție de toate țările participante.

Pregătirea unor măsuri efective de relansare economică, resetarea modelelor de business actuale și crearea unui cadru de dezvoltare sustenabilă, implică o intervenție consistentă în educarea generațiilor tinere. Revoluția tehnologică, pe de altă parte joacă un rol important în re-crearea modelelor educaționale și economice ale viitorului, întreg mediul fiind angrenat în schimbări profunde, cu o dinamică accelerată, care presupun măsuri eficiente din partea factorilor decizionali și un efort de adaptare a membrilor societății pentru implementarea lor.

Alătură-te comunității Global Entrepreneurial Network
și susține în România Săptămâna Antreprenoriatului