ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție

ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție

Un proiect susținut de:

ABC sănătate - Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție este parte a programului internațional Young Health Programme susținut de AstraZeneca în peste 20 de țări cu scopul de a contribui la formarea unui stil de viață sănătos.


OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Programul este prezent în România din 2012, oferind elevilor de liceu o abordare care include componente de educație formală și non-formală. Prin intermediul acestor componente, elevii sunt încurajați să își dezvolte obiceiuri educate pentru prevenirea bolilor cronice netransmisibile, așa cum sunt afecțiunile cardiovasculare, respiratorii și diabetul, prin înțelegerea factorilor de risc și a nevoilor organismului.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Programul include modulul educațional Alimentație sănătoasă. Sport. Prevenție, recomandat pentru cursuri opționale, desfășurate la clasă și pe baza unui kit ce include ghidul pentru profesor și manualul de lucru pentru elevi.
Conținuturile aduc o abordare integrată prin care elevii analizează diferiți factori sau obiceiuri ce pot influența sănătatea sistemelor cardiovascular și respirator și stabilesc obiective pentru o viață sănătoasă, cuprinzând planificarea activităților fizice și a obiceiurilor alimentare.

Programul #InvestesteInSanatateaTa este bine gândit, iar materialele suport sunt ușor de folosit. Temele propuse sunt de actualitate și interesante pentru elevi. În special tema despre importanța activităților fizice mi s-a părut foarte utilă în contextul acestui an în care școala online a afectat programul de exerciții fizice al elevilor.” - Profesor, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu

Acest program, #InvestesteInSanatateaTa, m-a ajutat să îmi cunosc mai bine corpul, să identific factorii interni și externi care determină starea de sănătate sau de boală și ce reguli trebuie să aplic pentru menținerea sănătății mele, acasă, la școală și în comunitate. Am înțeles de ce este important să mănânc sănătos și să am un stil de viață sănătos, iar la rândul meu îi pot ajuta și pe alții cu informații și recomandări.” - Elev, Colegiul Național Cuza Vodă, Huși

Comunicări