Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta

Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta

Un proiect susținut de:

Success Skills for young people in your community 2.0 - Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta – oferă elevilor de liceu oportunitatea de învățare și formare de aptitudini în viața reală a comunității din care fac parte.

Participanții câștigă experiență practică în afaceri, își exersează adaptabilitatea și mentalitatea antreprenorială și înțeleg abilitățile de angajabilitate necesare în profesiile lor viitoare.
Resursele educaționale necesare derulării proiectului sunt oferite elevilor și profesorilor participanți în mod gratuit, iar activitățile sunt facilitate de voluntari din partea OMV Petrom, care, prin experiența lor profesională și exemplele inspirate din munca de zi cu zi, încurajează și stimulează dezvoltarea creativității, comunicării și lucrului în echipă.

Proiectul sprijină elevii să câștige încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale pentru a se pregăti pentru profesiile lor viitoare, iar profesorii participanți au ocazia de a se familiariza cu modurile de predare de tip learning by doing și project-based.


STRUCTURA PROIECTULUI

  • Școala de primăvară, cu o durată de 5 zile, prin care elevii sunt stimulați să-și folosească creativitatea și gândirea antreprenorială pentru identificarea unor soluții la probleme sau situații concrete din comunitatea lor. Munca în echipă, împreună cu voluntari, transformă ideile în planuri reale pentru dezvoltarea unei afaceri în beneficiul comunității.
  • Programul de training destinat profesorilor urmărește familiarizarea cadrelor didactice cu modalitățile actuale de organizare a evenimentelor interactive online, ușor de replicat în activitățile lor ulterioare.
  • Webinarele susținute de voluntarii OMV Petrom aduc în atenție aspectele practice ale diferitelor profesii și schimbările de pe piața muncii, ajutând astfel tinerii să-și dezvolte o atitudine realistă față de comunitate și viitorul lor profesional.
  • JA BizzFactory™ – în cadrul incubatorului de afaceri dedicat liceenilor, voluntarii OMV Petrom îndrumă echipele de elevi în dezvoltarea conceptelor de afaceri și trecerea de la idee la produs sau prototip.

Competiția Școala de primăvară, parte a proiectului Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta, mi-a schimbat total gândirea legată de felul în care se fac afaceri și de munca în echipă. Am avut parte de experiențe minunate și de prietenii pe viața, lucru, la care să fiu sinceră, nu mă așteptam, la fel cum nu mă așteptam nici la atmosfera prietenoasă pe care voluntarii au creat-o; am învățat foarte multe lucruri noi (să creez un proiect, lucrul în echipă și, cel mai important, că am fost motivați să fim curajoși și să avem încredere în noi) și am lucrat în echipă cu persoane pe care nu le știam. Un aspect extrem de important pe care vreau să-l menționez este că s-a pus foarte mult accent pe creativitate și s-a ținut cont extrem de mult de părerea noastră, a elevilor participanți.” - Elevă, Liceul Tehnic Ion Mincu, Târgu Jiu

A fost o activitate interesantă, la care am participat din laborator, împreună cu elevii cărora le sunt dirigintă. Am fost cu toții încântați de această temă din proiectul Aptitudini esențiale pentru succesul tinerilor din comunitatea ta, de modalitatea în care a fost abordată de invitată și de oportunitățile oferite participanților pentru a înțelege mai bine semnificația și rolul feedback-ului în dezvoltarea lor, de a asculta și alte opinii. Consider foarte utile temele referitoare la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, la orientarea lor școlară și în carieră.” - Profesor, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Botoșani

Comunicări