Fete în silvicultură

Fete în silvicultură

Un proiect susținut de:

FETE ÎN SILVICULTURĂ este o inițiativă dezvoltată în parteneriat cu INGKA Investments pentru încurajarea elevelor din învățământul gimnazial și liceal către continuarea studiilor și planificarea unui viitor profesional în domeniul silviculturii.


OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul include atât activități cu adresare generală, dezvoltate pentru a-i ajuta pe elevii aflați în etapa de tranziție de la o etapă de studii la alta să-și consolideze atitudinea pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor, dar și activități dezvoltate special pentru a cultiva interesul fetelor pentru domeniul silviculturii și pentru încurajarea acestora pentru a urma profesii general acceptate ca fiind preferate de băieți.

În anul școlar 2023-2024, proiectul se derulează în format pilot în din județele Iași, Neamț și Vrancea.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ

Proiectul este dezvoltat conform strategiei Inspire, Prepare, Succeed și include:

  • Activități la clasă și sesiuni de pregătire pentru evaluarea abilităților personale și pregătirea portofoliului personal.
  • Interacțiuni cu voluntarii INGKA Investments prin intermediul cărora elevii își dezvoltă o imagine mai clară asupra profesiilor specifice domeniului silvic.
  • Interacțiuni de tip Job Shadow în cadrul cărora elevele petrec câteva ore în „umbra” profesioniștilor INGKA Investments.

Comunicări