Skills4Retail

Skills4Retail

Skills4Retail este un proiect finanțat prin European Commission Erasmus and Partnerships for Innovation, dedicat triplei tranziții spre economie verde, competențe digitale și reziliență în domeniul retail din Europa.

Proiectul se focusează pe nevoile industriei și ale pieței muncii prin dezvoltarea abilităților digitale necesare în domeniul comerțului și prin pregătirea forței de muncă europeană pentru un viitor dinamic și sustenabil. Dezvoltarea proiectului reunește participarea a 30 de parteneri din 9 țări (Austria, Belgia, Cehia, Irlanda, Letonia, Malta, Portugalia, Romania și Ungaria).


Obiectivul proiectului:

Obiectivul proiectului este să dezvolte și să extindă tipurile de abilități de care dispun angajații din industria de retail la nivel european, dezvoltând un set de cursuri în direcția triplei tranziții – sustenabilitate, alfabetizare digitală și reziliență.


Conținutul proiectului:

  • Programe de formare dezvoltate în funcție de nevoile curente ale industriei retail, luând în considerare tendințe recente cum ar fi e-commerce, sustenabilitate și analiza de date.
  • Un concept nou și inovativ de curriculum adresat liceelor și facultăților de profil.
  • Un program pilot de formare adresat liceelor și facultăților cu profil economic, cu două tipuri de intervenție – soluționarea nevoilor urgente în materie de competențe, respectiv formarea setului de abilități necesare în domeniul retail pe termen lung.

Comunicări